Αξιοθέατα

Αξιοθέατα


Μια ιστορική πόλη της Αχαΐας, είναι χτισμένη σε ύψος 756 μέτρων ακριβώς στο σημείο του αρχαίου Κύναιθα. Τα Καλάβρυτα βρίσκονται 77 χλμ νοτιοανατολικά της Πάτρας και προκειμένου να φθάσετε εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο από Χαλανδρίτσα ή τη θαυμάσια διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα με τον οδοντωτό - σιδηροδρομο.Η πόλη των Καλαβρύτων είναι ευρέως γνωστή όχι μόνο για τη συνεισφορά της στην Ελληνική επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821, αλλά και για την αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Γερμανοί έκαψαν την πόλη και εκτέλεσαν όλους τους άνδρες άνω των 13 ετών. Στα αριστερά, πάνω από την πόλη υπάρχει ο λόφος "Καπί", όπου πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση των 1.200 ανδρών στις 13-12-1943.

Αξίζει επίσης να δείτε:

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πόλη των Καλαβρύτων, τον ιερό τόπο της θυσίας και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος της 13 Δεκεμβρίου του 1943, ως πράξη σεβασμού στη θυσία των περισσοτέρων από 1400 ανδρών ηλικίας άνω των 14 ετών, που εκτελέστηκαν από τους ξένους κατακτητές. Επιπλέον, στην πόλη αξίζει να δείτε την Δημοτική Πινακοθήκη, το παλιό Αρχοντικό της Παλαιολογίνας που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, και το σταθμό του τρένου. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στους όμορφους γραφικούς δρόμους της πόλης όπου μπορείτε να αγοράσετε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, 5 χλμ από τα Καλάβρυτα. Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από έναν ερημίτη, τον Αθανάσιο Αντωνίτη και κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Αργότερα ξαναχτίστηκε στη σημερινή της θέση και μορφή. Το σήμα για την επανάσταση δόθηκε στο μοναστήρι το 1821. Το λάβαρο της επανάστασης είναι εκεί μαζί με άλλα ιστορικά αντικείμενα και εθιμοτυπικά εργαλεία.

Μέγα Σπήλαιο: Είναι χτισμένο σε ύψος 924 μέτρων και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο τοπίο. Η εικόνα της Παναγίας βρίσκεται εκεί και είναι φτιαγμένη από κερί - και αρωματικές ουσίες από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το  1653. Επίσης αξίζει να δείτε σημαντικά χειρόγραφα Ευαγγέλια, άμφια και λειψανοθήκες.

Το φαράγγι του Βουραϊκού, αρχίζει από το Διακοπτό και τελειώνει στα Καλάβρυτα. Ο οδοντωτός περνάει κατά μήκος του.

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε μία κουφάλα που δημιουργήθηκε από τρεις αιωνόβιους πλατάνους.

Το Χιονοδρομικό - Κέντρο Καλαβρύτων. Βρίσκεται δεκατέσσερα χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και φτάνει έως και τα 1800 και 2440 μέτρα. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να κοιτάξει πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, ο οποίος μοιάζει πάρα πολύ με μια απέραντη λίμνη.
Χρήσιμες Πληροφορίες

Απαιτούμενος εξοπλισμός
- Αντιολισθητικές αλυσίδες για το αυτοκίνητο, ακόμη και με οχήματα 4x4
- Για τους κινητήρες αυτοκινήτων αντιψυκτικό
- Για τις περιπτώσεις των φιλοξενούμενων υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα φάρμακα
- Το κοντινότερο ιατρικό κέντρο βρίσκεται στα Καλάβρυτα (3,5 χιλιόμετρα)

Ενδύματα
- Ζεστά ρούχα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Πρώτες βοήθειες
- Για τις περιπτώσεις των φιλοξενούμενων υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα φάρμακα
- Το κοντινότερο ιατρικό κέντρο βρίσκεται στα Καλάβρυτα (3,5 χιλιόμετρα)

Προσωπικά έγγραφα
- Ταυτότητα ή Διαβατήριο - παραδίδεται κατά την άφιξη του πελάτη & επιστρέφεται κατά την αναχώρηση
- Η πιο κοντινή τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς στην πόλη των Καλαβρύτων

Σημειώσεις
- Η υποδοχή στο Chalet είναι ανοιχτή 08:00 π.μ. - 23:00 μ.μ..
- Check in: 15:00 Check Out: 12:00

- Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια στους χώρους διαμονής. Υπάρχει ειδικός χώρος εξωτερικά των σπιτιών όπου μπορούν να φιλοξενηθούν τα κατοικίδιά σας.

- Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη ρεσεψιόν για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαμονή σας και την περιήγησή σας στη γύρω περιοχή

 

Visit Also

Visit Georgios V

Επικοινωνία

Aphrodite's Inn
Καλάβρυτα

Τηλ.:   (+30) 26920.23.600
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.